Uitgang - terug naar beginscherm


Biografie en BLOG

Welkom op de site van Ingrid Friesen.
Ingrid's BLOG
Naast freelance illustrator ben ik moeder van twee dochters ('05 en '07) en partner van Dennis. Ik werk als museumdocent in het Jan Cunen Museum en sinds kort geef ik ook cursussen en workshops. Dat maakt dat ik met regelmaat roep dat ik het zo druk heb. Maar het is een luxe probleem want het is allemaal leuk!... lees meer op mijn blog over mijn leven, werk en passie.

 


Na mijn opleiding aan de Kunst Academie te ’s-Hertogenbosch (1996) kon ik meteen aan de slag als freelance illustrator. In de jaren die volgde heb ik veel verschillende projecten gedaan en het werd steeds duidelijker dat mijn voorkeur bij de doelgroep kinderen lag. De belevingswereld van een kind met al zijn fantasie en onbevangenheid is een prachtige wereld waar ik zoveel inspiratie uithaal. Inmiddels heb ik twee prentenboeken geschreven en geïllustreerd: ‘Mannetje in mijn hoofd’ en ‘Retter de Tetter’ (Uitgeverij Clavis). Met mijn zus Annemieke Friesen zijn we bezig met diverse manuscripten. Op mijn website kun je meer zien over onze samenwerking.
Voor het Nederlands Jeugd Instituut in Utrecht illustreer ik voor diverse projecten. Zij ontwikkelen onder meer stappenprogramma’s voor peuterspeelzalen en kleuterscholen. Educatieve programma’s voor kinderen en hun ouders om de ontwikkeling van het kind te ondersteunen en bevorderen. Omdat ik zelf twee jonge dochters heb, kan ik inspiratie putten uit mijn directe omgeving!
Daarnaast werk ik veel in opdracht van zowel bedrijven als particulieren. Dat kan variëren van geboortekaartjes tot portretten, van schilderijen tot logo’s of uitnodigingen...

© Ingrid Friesen. Tel 0626 536 797

Contact